torsdag 24. september 2009

Ingen høst uten eplekake

Enda en oppskrift på eplekake....
Mange lekre oppskrifter ligger ute i blogglandia,
men av det som er godt kan man vel aldri få for mye av...
Fler oppskrifter i min matblogg Mamma Berits mat


EPLEKAKE
Form: 1 ½ liter
125 g margarin
1 ½ dl sukker
2 egg
2 ½ dl (150 g) hvetemel
½ ts bakepulver
2 ss fløte, rømme eller melk
500 g epler
sukker og kanel


Smelt margarinen, la det kjølne litt og rør det med sukkeret.
Tilsett ett egg av gangen.
Bland bakepulveret i melet, og rør ned dette ned vekselsvis med fløten.
Ha røren i smurt og strødd form.
Skrell eplene og skjær dem i båter. Stikk dem ned i røren.
Strø over sukker og kanel.
Stek ved 200 grader i ca 30 minutter.



Pisket krem eller is til er mums!

5 kommentarer:

Gry sa...

Den ser kjempegod ut!
Klem Gry : )

Hulda sa...

Dette så lekkert ut! :)

Lenemora sa...

Så fin blogg du har! Har aldri vært her før, jeg...

Kommer snart igjen ;-)

Klem fra Lenemora

Janne i Fagerlia sa...

Tusen takk for oppskriften. Jeg har et epletre som bugner av frukt, så det blir nok baking snart. Kjekt å prøve nye oppskrifter.

Prästgårds Maria sa...

Oj, så gott! Älskar äpplen i alla de former. Kanske ska jag ta och baka den i dag. Har fått äpplen av grannarna som bor söderöver. Här i kalla jämtland kan man ju inte odla goda äpplen.
Ha det fint!
Kram